Volgens mij heb ik mijn beeldschermgebruik ver overschreden. Mijn brein begint te jeuken en mijn lijf wordt wispelturig. Ik weet ongeveer hoe laat het is. Het is tijd voor: buiten! Ik wring mezelf los van mijn laptop. M’n sneakers staren me hoopvol aan. Yes, let’s go. Een veld, het park, het bos of het strand. Buiten is er altijd en maakt ons van binnen mooier. Wil je weten waarom ik kies voor buiten? 4 x de winst van buiten

1.  Minder stress

Buiten bewegen laat  stressgevoelens smelten. Er is veel onderzoek gedaan naar de voordelen van buiten en stress verhoogde situaties. De onderzoeksresultaten tonen aan dat je hartslag, bloeddruk en spierspanning al dalen na een paar minuten! Dus kies voor je buitenmoment het draagt bij aan je mentale en fysieke weerbaarheid.

2. Energie

Buiten bewegen slingert je metabolisme aan oftewel je stofwisseling. Daardoor worden lichaamsprocessen actiever,  de energie wordt opgewekt, je lichaamscellen kunnen gaan repareren en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Zo wordt je lichaam sterker en schoner. Kortom je maakt je lijf sterker en maakt dat je meer energie ervaart!

3. Ruimte in je hoofd

Buiten geeft ruimte in je hoofd. De frisse lucht en wind door je haar hebben meer effect dan je denkt.  Ze zorgen ervoor dat jij je aandacht anders verdeeld.  Je verlegt je aandacht, dit zorgt ervoor dat alle informatie die in je hoofd hebt verzameld kan ‘landen’.  Er komt weer ruimte in de denktank. Met als positief gevolg dat jij je dag creatiever en oplossingsgerichter kan vervolgen.

” buiten maakt je van binnen een stukje mooier “

leefstijl, ontspanning, vitaliteit, minder stress

Omgevingspsycholoog Agnes van den Berg:  ‘ Buiten zit in ons DNA’

4. Ontspanning

Daglicht heb je nodig als mens! Het geeft je een fijn en positief gevoel. Actief zijn in de buitenlucht helpt je ook ontspannen. De ontspanning verhoogt weer je concentratievermogen en daardoor zet jij jezelf op scherp. Meer focus en uiteindelijk meer resultaat. Pure winst dus!

 

Leuk weetje 

Agnes van den Berg is omgevings -psycholoog en hoogleraar Natuurbeleving. Agnes geeft aan dat mensen zich significant beter voelen wanneer ze regelmatig naar buiten gaan. Al is het maar 30 minuten. Buiten zit in ons DNA!

 

 

 

Contact

Het kan zijn dat je graag iets wilt veranderen in je leefstijl. Misschien wil je gezonder gaan eten, meer bewegen of meer ontspanning ervaren. Soms is het lastig het voor jezelf in de praktijk uit te voeren. Ik help je daar graag verder bij. Met kleine praktische tips en oefeningen voor de dagelijkse dag. Simpele stappen en een helder verhaal.

7 + 7 =

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram