Krachtvoer? Dat wil ik wel. Maar waar vind ik dat? Voor je het weet sta je weer te turen naar de snacks in de schappen, alle ongezonde keuzes grijnzen je tegemoet. Help. Je doet je best om lekker fit te blijven en gezond te eten maar je moet jezelf constant langs al die verleidingen slepen. Tip van de dag. Stel jezelf deze waarom vraag: koop je het product om te vullen of om te voeden? Wilfred Genee verteld hier meer over.

Volgens Wilfred is je fit voelen is een combinatie van elementen, je gedrag, keuze voor ontspanning, invloed van stress en voedingskeuzes. Daar sluit ik me helemaal bij aan!

Sluip suiker

Ik hoor je denken. Alweer een artikel over suiker? Ja want het is nogal een verschil maker. Als jij voor jezelf een fit lichaam wil behouden dan is het de moeite waard er eens op te letten. Aan heel veel producten is suiker toegevoegd, ik noem het sluipsuiker. Hierdoor krijgt de gemiddelde Nederlander ongemerkt tientallen kilo’s suiker per jaar binnen zonder ‘weten’.  Het zit verdorie overal in. In je brood, crackers, vleeswaren, sausjes. 80% procent van de artikelen in supermarkt bevat toegevoegd suiker! Je bent in de veronderstelling dat je gezond eet en moet je toch weer een extra gaatje in je broekriem maken. Rara hoe kan dat?

gezonde voeding

Vullen en voeden

Veel producten die vullen en voeden minimaal. Wilfred geeft voorbeelden van voedingsmiddelen die niet veel bouwstoffen bevatten en juist wel behoorlijk wat calorieën zoals diepvriespizza’s. Dus bekijk je product eens van de andere kant. Zitten hier essentiële bouwstoffen in? Vitaminen en mineralen? Kan mijn lichaam hier iets mee?

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website van Wilfred: www.vullenofvoeden.nl

Vullen of voeden is een wegwijzer voor ouders en kinderen en iedereen die bewuster wil eten , bewegen en leven.

 

9200000020674153

 

 

 

 

Contact

U kunt ook zelf een afspraak plannen in mijn online agenda: afspraak met Marianne

14 + 10 =

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram