Een bak energie. Waar kan ik dat halen? Doe mij maar een dozijn. Handig om achter de hand te hebben. Soms heb ik van die momenten dat ik me afvraag waar mijn energie is blijven steken en ik constant achter de feiten aansukkel. Herkenbaar? 5 tips die mij helpen om m’n energie weer te pakken te krijgen.

1. Focus

Je wilt dingen gedaan krijgen, maar je komt niet in de juiste flow. Vaak zijn er externe factoren die afleiden. Wat voor mij goed werkt is m’n telefoon even op stil te zetten en social talk uit te stellen. Als je focus creëert dan bereik je sneller je doel 🙂 Missie geslaagd, een boks voor jezelf wat weer zorgt voor up- gevoel. Oftewel energie!  Hier vind je tips voor nog meer focus. 

2. Pauze

Stop met die marathon die je aan het lopen bent. Ga sprinten. Piek en pak je rust. Bouw pauze-momenten voor jezelf in. Je energie heeft de kans om terug te komen! Zelfs een micro-break van 90 seconden maakt dat je meer energie ervaart en productiever bent. Jesse van der Velde & Albert Sonnevelt zijn de microbreak- experts! 

3. Krachtvoer

Wat je eet ben jezelf. Geef jezelf goed eten en voldoende water gedurende de dag. Veel suiker en vetrijke voeding (bijvoorbeeld kant en klare maaltijden, vette snacks en repen vol met suiker) zullen je energie heen en weer slingeren, het geeft stress in je lijf. Je lichaam kan niets met die lege calorieën. Vers voedsel met échte bouwstoffen en vitaminen daar kan je lijf energie uit halen 😀  Hier vind je nog meer krachtvoer tips.

4. Accepteer 

Valt er iets tegen? Accepteer, doe er iets mee en ga verder. Staar je niet blind op wat minder goed is gegaan. Bekijkt de positieve puntjes! Je optimisme schuift tegenvallers naar de achtergrond omdat je er simpelweg geen aandacht aan geeft. Je positieve blik geeft je minder stress en weer meer energie #winst

5. Tem je brein

Neem wat tijd voor jezelf. Gedurende de dag lig je aan een infuus van allerlei informatiebronnen daardoor raakt je hoofd propvol. Stop de tijd kies even voor jezelf. Verleg je aandacht op bijvoorbeeld ontspanning; een lekker avondje niks, hup naar buiten, even sporten, een yoga sessie, op de bank met een boek of je creativiteit even flink laten gaan. Je brein zal je dankbaar zijn… op deze manier creëer je ruimte in je hoofd en bouw je weer mentale fitheid op. Kortom: je krijgt weer energie om dingen te doen 🙂 Tem je brein tips.

#ENERGIEKOMTERUG #GOFORIT #HETWERKTECHT

Wil je meer te weten komen over je energiebronnen? Dat kan! Ik help je graag verder. Boek makkelijk een afspraak in de online agenda.

 

in de online agenda: afspraak met Marianne

2 + 14 =

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram