Zomertijd: tijd voor je moment! O lala, vakantie- vibes. Dat gouden goedje waar we het hele jaar naar verlangen, we willen er met z’n allen het maximale uithalen. Opladen: nu kan het! Het vergt vaak wat extra energie om alles voor te bereiden, de boel in te pakken en alle onvoorziene acties af te handelen. De to-do list knapt bijna uit z’n voegen. Herkenbaar? Zin in wat meer vakantie, ook in de voorbereiding? Dat kan: 7 tips voor nog meer vakantie – vibes…

 

1. Relax

Het doel van je vakantie? Ontspannen, op welke manier dan ook. Jij gaat aan de oplader!  Gun jezelf het maximale. De eerste stap op weg naar vakantie is een een relaxte – mindset  Niet pas als je op je strandbedje ligt, maar ook als je thuis de voorbereidingen treft.  Verander niet van Jekyll in Hide als de voorbereiding misschien net iets anders verloopt als dat jij bedacht had.

ontspanning

 

Go with the flow.

2. Vakantie in je hoofd

Mijd stressvolle gedachten in je hoofd. Stress komt voort uit alle gedachten die we hebben over de momenten waarin we ons bevinden. Creëer ruimte in je hoofd met een gedachte die je helpt ontspannen.  Vakantie: Ik ga mezelf opladen, een heerlijke tijd tegemoet, als ik iets vergeten ben koop ik het op locatie, ik hoef de plinten niet met een tandenborstel te poetsen, voor de buurvrouw die de planten water geeft. Do not stress.

geen stress

Je hoeft de plinten niet te poetsen voor de buurvrouw die de planten komt water geven

3. Creëer alvast vakantie 

Pak alvast een vrolijke vakantie- playlist. Summer -vibes, Ibiza tunes, Franse Chansons. Dit slingert alvast je vakantie-modus aan. Echt waar, het helpt om erin te komen!

ontspannen

Reguleer je must- see lijst

4. Reguleer je must – see lijst 

Moe terugkomen van je vakantie? No-go. Reguleer je must- see lijstje.  Elke dag op pad om zoveel mogelijk te doen en te zien, hoeft echt niet. Kies voor een mix. Een uitje en weer tijd maken voor échte ontspanning. Kies ook voor : strand-hangen, bankhangen, zwembad – hangen. Laat al het moois bezinken. Dan kom je écht uitgerust terug van vakantie. En ga na je vakantie niet meteen weer vol gas.  Plan nog wat tijd vrij na je vakantie om nog even na te bubbelen en rustig wat wasjes te draaien.

5. Laat je werk thuis

Neem je werk niet mee op vakantie. Die ene opdracht niet helemaal kunnen afronden? No big deal, de wereld vergaat niet. Die pak je na de vakantie weer op. Stop de werk- modus. Die gedachten gaan je belemmeren in je welverdiende ontspanning. Stop de denk-tank. Maak een lijst van de dingen die je na je vakantie wilt doen. Schrijf het op en laat de lijst liggen op je keukentafel.

geen stress

6. Digitale detox 

Durf jij het aan? Een digitale detox:  je e-mail en social media even uitzetten. Koppel jezelf even helemaal los. Je zal zeeën van tijd extra ervaren. Dikke winst dus, nog meer vakantie.  Vul je  Instagram of Facebook met mooie plaatjes als jij weer lekker thuis bent.

ontspanning

7.  Flow gives you glow 

En als je dan eindelijk op je bestemming bent aangekomen: go with the flow. Pas je aan aan op het klimaat. Het tempo mag dan best een tandje lager. Echt. Kijk naar de locals,  zij weten hoe het moet.  En gaat er iets niet zoals gepland? Geen probleem. Morgen is er weer een dag. Het is tenslotte vakantie. Toch?

ontspanning

Vond je deze informatie waardevol? Denk je dat je omgeving er ook wel een vleugje van kan gebruiken? Je bent welkom om deze blog te delen. Zo krijgen we allemaal nog meer vakantie – vibes!

Contact

Wil jij het hele jaar door wel wat meer vakantie in je leven?  Dat kan! Slim je leefstijl inrichten kan zorgen voor nog meer ontspanning! Ik help je graag verder. Kom kennismaken.

Plan je afspraak in mijn online agenda: afspraak met Marianne

10 + 6 =

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram