Je huid is de slimme meter van je lijf. Een onrustige huid wordt vaak veroorzaakt door een disbalans van mineralen, hormonen, stress of ontstekingen in je lichaam. Helaas kunnen de glimmende potten crème op onze wastafel dat niet oplossen. De juiste voeding heeft meer effect!

Je kent hem vast wel deze bekende beauty reclame slogan ‘ Omdat je het waard bent’. Wanneer vinden we het dan waard? Vaak begint dat op een moment dat een puistje je aanstaart of zich ineens rimpeltjes vormen. Dan sprinten we naar de winkel voor de nieuwste middeltjes en hopen dat het snel gerepareerd kan worden. Bekijk het eens van de andere kant! Hoe kan je het van binnenuit  beïnvloeden?

‘ je bent wat je eet’ dr. Gillian McKeith

Goed nieuws, jij en ik kunnen zelf veel meer doen aan de conditie van onze huid dan we denken! Soms moet iemand je het even onder de aandacht brengen. Ik ben mijn moeder nog steeds dankbaar dat ze mij als onwetende puber al wat kennis van huidverzorging heeft bijgebracht. Door de jaren heen heb ik ervaren dat voeding een grote rol speelt voor de conditie van je huid.

‘ een gezonde huid is meestal een teken dat je lichaam van binnen blij is’

Onze organen helpen ons lichaam mooi schoon te maken en daarmee dragen ze bij je huid in topconditie te houden. Je lever, nieren, bijnieren, schildklier en de darmen werken hier keihard voor. Deze vitale functies hebben de juiste brandstof nodig om te doen waar ze goed in zijn. Een gezonde huid is meestal een teken dat je lichaam van binnen blij is!

Ik heb voor jou 7 krachtpatsers verzameld:

Categorie

  • Water Iedere dag water drinken is belangrijk voor je huid. Vocht voert afvalstoffen af en zorgt voor een goede doorbloeding waardoor je huid frisser oogt. Tip: minimaal 1,5 liter per dag.
  • Avocado Bevat vitamine C, E, caroteen, selenium, zink, 18 aminozuren, omega 3-vetzuren en vezels. Avocado’s stimuleren de productie van collageen. Je hebt gezonde vetten (onverzadigd vet) nodig ook om je huid stevig en soepel te houden.
  • Tomaten/tomatenpuree Bevat vitamine A, B, C, E en K, kalium, calcium, zink, magnesium, koper, mangaan en veel lycopeen. Lycopeen voedt de huidcellen van binnenuit.
  • Bosbessen Bevat vitamine A, B, C, fosfor, magnesium, vezels. De blauwe bes is gevuld met anti-oxidanten die het ouder worden van je huid tegen gaan.
  • Kiwi’s Bevat vitamine B, C, E, calcium, kalium en magnesium.Ze bevatten de dubbele hoeveelheid vitamine C dan de meeste andere fruitsoorten wat zorgt voor een goede weerstand en reparatie van de huidcellen.
  • Havermout Bevat vitamine B, E, K, fosfor, magnesium, aminozuren en vezels. Haver zorgt voor een oppepper voor je darmflora zodat afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten en je huid een betere conditie krijgt.
  • Walnoten (ongebrand) Bevat vitamine B, calcium, fosfor, magnesium, kalium, zink en omega-3. Dragen bij aan een gezonde glans op je huid.

 Keep shining. Jij bent het dubbel en dwars waard!

Contact

Vind je het interessant om wat meer te leren over gezond en lekker eten? Er zijn talloze mogelijkheden, van samen koken, boodschappen doen of een inspiratie workshop met vrienden of collega’s. In overleg is er van alles mogelijk, stuur je idee via de e-mail of bel even.

Hier kan je snel en makkelijk een afspraak inplannen in mijn agenda: afspraak met Marianne

13 + 6 =

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram