Ken je dat gevoel van de achtbaan? Je hebt ja gezegd en bent ingestapt, je weet nog niet helemaal wat voor bochten je kan verwachten en ga je over de kop of niet?  Precies op dat punt bevond ik mij vorig jaar. De helweek:  wat stond me te wachten? 7 dagen de wekker om 5 uur in de ochtend, elke ochtend sport, geen social media, geen tv, nog harder werken, sneller herstellen en haal 1 nacht door. De inmiddels beroemde trainer Erik Bertrand Larssen heeft mij met zijn boek overtuigd. Zijn bikkelharde filosofie vanuit het Noorse leger heeft hij in moderne mal gegoten. Ik heb er veel van geleerd en nog elke dag profijt van. 

De meeste mensen in mijn omgeving die ik vrolijk meedeelde dat ik aan een Helweek ging beginnen keken me troostend aan en wensten me sterkte. Elke dag te vroeg uit bed, minstens 1 uur sporten en natuurlijk die donderdagnacht doorwerken waarom zou je dat doen? Aan het einde van de week zal je wel helemaal gesloopt zijn. Ik was inderdaad bekaf maar voelde me tegelijk ook heerlijk. Je kan veel meer dan je denkt.

Leren, implementeren, grenzen verleggen, zaken uitspitten en afvinken. Jezelf kunnen motiveren en trainen. Deze week was mijn trainingsweek! Ik heb mezelf binnenste buiten gekeerd. 7 dagen een marathon met mezelf gelopen. Vaak gestruikeld en weer opgekrabbeld. Maar uiteindelijk maakt het je sterker. Tot op de dag van vandaag pluk ik er nog vruchten van! Een must- do voor iedereen.

Dank aan: Joeri Pechler | Inspirator super side-kick  Martijn Friederich | Brandmerck bedankt voor je tip, nee ik vervloek je niet Henriet Mieke & FamkePilates Studio sportlessen  Erik Bertrand | Schrijver

vitaliteit

 

Het recept van mijn helweek:

Het is heel simpel eigenlijk. De helweek is bedoeld om te integreren in je dagelijks leven, naast je normale routine. Of nog beter: in een hectische en uitdagende week in je normale, dagelijkse leven. Hier volgt het recept:

 • Opstaan om 05.00 uur
 • Elke dag sport van 06.00 – 07.00
 • Uitsluitend gezond eten
 • Werk hard, blijf gefocust
 • Herstel efficiënt (maximaal 10 minuten)
 • Vervul je werk met glans, denk in kansen en mogelijkheden
 • Geen tv
 • Geen social media
 • Een nacht doorhalen en werken  donderdag op vrijdag
 • Licht uit om 22.00 uur

Wat heeft het mij opgeleverd? 

mentale focus | diepere ontspanning | meer erkenning | fitter lijf | helder hoofd | creatiever

 1. Je leert tijd besteden aan de echt belangrijke zaken en taken
 2. Je voelt het effect van sporten in de ochtend, dit geeft je een kickstart waar je de hele dag profijt van hebt
 3. Je bereikt sneller je doelen door goede voorbereiding
 4. Je wordt niet afgeleid
 5. Je leert efficiënt herstellen
 6. Je ontspant sneller en slaapt beter
 7. Je stapt buiten je comfortzone en leert grip te houden
 8. Je verlegt je grenzen hierdoor groei je in zelfvertrouwen
 9. Je bouwt aan een krachtig lichaam en wordt mentaal sterker
 10. Je bent positief ingesteld en ziet daardoor meer mogelijkheden en kansen
 11. Je creativiteit wordt aangewakkerd

 

Sta jij op het punt een helweek in te stappen? Of wil je iets veranderen in je leven maar weet je niet zo goed hoe? Ik sta klaar om met je te sparren. Zodat jij de beste versie van jezelf kan worden.

Contact

Ook zin in een update van je leefstijl? Kom dan langs voor een gratis mini-consult. We gaan een passende route voor je uitstippelen.

4 + 9 =

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram