Afspreken voor een kop koffie is wat mij betreft een blijvertje. Ken je dat gevoel dat je na een ouderwets goed gesprek weer heerlijk na-bubbelt op de kwaliteit van dat moment?

Wat maakt het nou zo speciaal zo’n interactie met onze mede-mens?

Het sociale web zijn allemaal spiegels om je heen die iets in je reflecteren. Scan je omgeving. Waar vind ik mijn sociale synergie en waar zitten die emotionele zuignappen? Het is interessant om te zien wat je om je heen hebt verzameld, het heeft meer invloed dan je wellicht in de gaten hebt. Draai je sociaal winst of verlies? Bekijk je netwerk eens door een vergrootglas. Hier volgen 4 simpele tips.

  1. Optelsom. Wil je respect ontvangen? Geef je respect aan je omgeving. Wil je tijd en ruimte om te ontdekken en te ervaren? Geef je omgeving dezelfde kansen om te groeien en te ontdekken. Een slimme reminder : Jij bent uiteindelijk de optelsom van je omgeving. Geef dus wat je wilt ontvangen.

  2. Keuzes. Ja, je bent nog steeds mens, je leeft, je valt, je staat op, maakt keuzes en beweegt constant, daardoor verschuiven ook je sociale behoeftes. Wees niet bang om sommige relaties los te laten. Als je een relatie los laat heb je weer een plek vrij om een nieuwe relatie aan te gaan die je wellicht nieuwe inzichten kan geven.

  3. Energie. Heb jij dit sociale web gekozen? Of heeft het web jou gekozen? Bekijk het eens door een vergrootglas. Goede relaties stimuleren je ontwikkeling, bieden ruimte voor je groei, sparren met je, laten je de waarheid zien en geven dat vleugje glans aan je leven. Kies voor kwaliteit.

  4. Fundament. Het is belangrijk dat jij je als een vis in het water voelt in je sociale kring. Heb jij nou het gevoel dat je door je sociale relaties of een aantal daarvan geblokkeerd wordt in je denken en doen? Geef simpelweg minder aandacht aan deze relaties, ze helpen je op dit moment niet verder.

Focus op: Welke mensen inspireren en motiveren je? Creëer een netwerk om je heen, om zo je fundament, je eigenheid, extra cement te geven zodat jij jezelf nog mooier uit kan bouwen!

Mentale kracht en een positieve leefstijl worden versterkt door een solide sociale omgeving. Het gaat niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit van de relaties. Bekijk je sociale omgeving, geeft het je energie? Yes? Dan bevind jij je in een netwerk dat bij jou past.

Durf te kiezen voor jouw sociale kwaliteit.

Contact

Op zoek naar meer sociale energie? Kom sparren, de koffie staat klaar.

3 + 3 =

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram