Zo en dan nu…  terug naar de realiteit. Ik was even off- the radar. Lekker aan het varen met de boot op de Friese meren. Jij lag misschien op je luchtbed te dobberen, was aan het genieten in je vakantiehuis, zat verstopt in je tent of lag te chillen in de achtertuin. Iedereen was even ver weg van de waan van de dag. De ‘never – mind’ modus die wat meer ruimte in je leven geeft. Best een fijn gevoel toch? Hoe houd je dat vast?  4 tips met een luchtig effect.

Het dagelijkse leven begint weer met alles erop en eraan. Je kent het vast wel: het huishouden doen, werken, de kinderen weer naar school, sporten, afspreken met vrienden & vriendinnen. Druk druk druk druk druk. Welkom terug in de ratrace. Je hebt weinig tijd en voelt weer dat gewicht op je schouders, terwijl je júist tijdens de zomervakantie met jezelf had afgesproken om vanaf nu ‘écht’ meer tijd voor jezelf vrij te maken.

Misschien is je wens vaker te gaan sporten, gezonder te eten, meer te relaxen of wil je meer in het moment leven met je partner en kinderen? Kortom: je wilt lekker in je vel zitten. En de dingen doen die je blij maken.  4 praktische tips met een luchtig effect.

 

1. plan je quality time

 

Je belandt ’s avonds makkelijk met een vol hoofd en tollende ogen achter de televisie, je laptop of je zit vastgeplakt aan je mobiel. Nog meer informatieverwerking. Je harde-schijf zat nog nog niet helemaal vol namelijk. Plan voor jezelf eens quality – time.  Het is echt mogelijk om optimaal rendement te halen het schaarse goed: vrije tijd. Het sleutelwoord is hier: structuur. Als de leuke dingen ook in de agenda komen te staan, krijgen ze de aandacht die ze verdienen en kan je optimaal genieten en er alvast naar uit kijken J Noteer het dus!

lief zijn

 

2. sluit een deal

Vaak zijn er altijd huishoudelijke klusjes die je achtervolgen als je dan eindelijk vrij bent.  Vaak zie je ze als een groot obstakel maar eerlijk, uiteindelijk valt het altijd mee. Je gedachte over de huishoudelijke klus vergroot het uit. Spreek met jezelf een moment af in de week dat je de klusjes doet. Zo parkeer je het, hoef je er niet steeds bij stil te staan en kan je er vol voor gaan op een moment dat het jou uitkomt. Sluit een deal met jezelf of met je partner en/of kinderen om er iets leuks aan te koppelen als de klus geklaard is.

samen sterk

 

3. filter je omgeving

Zijn er dagelijkse bezigheden die jou niks opleveren? Vraag je dan eens af: wat voor nut heeft het en waarom doe je dit? Laat jij je weleens meeslepen in de negativiteit van collega’s, social media, nieuws, vrienden of andere dingen? Negatieve gedachtes van jezelf of anderen kunnen een lek zijn voor je kostbare energie. Zonde. Filter je omgeving en focus op datgene waar je energie van krijgt.

 

4. maak het mooi

Omgevingsfactoren hebben veel invloed op je gevoel, dat heb je vast ook ervaren op je vakantie- adres of tijdens de uitstapjes die je gemaakt hebt.  Maak het mooi voor jezelf.  Kijk eens naar de inrichting van je huis, appartement of flat? Toe aan wat anders? Go for it. Je hoeft niet meteen Jan de Bouvrie te bellen je kan zelf veel meer dan je denkt. Waar word jij blij van? Vrolijke kleurtjes of minimalistisch, landelijk of modern, planten, bloemen of muziek? Kleine accenten kunnen al een groot verschil maken.

leefstijl

#houddatvast

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Zin om je leefstijl een update te geven? Weet je niet precies waar je moet beginnen? Ik help je graag verder! Neem contact op. We zien elkaar gauw.

 

10 + 7 =

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram