Na weken sputter regen en grimmigheid is daar dan eindelijk de zon op én in je hoofd! De zon op je toet is een zalig gevoel maar ook je energiepeil klaart er aanzienlijk van op. Je kruipt langzaam uit je cocon, je deelt weer spontaan hallo uit op straat, je humeur klaart op en het nuanceert je eetlust. Wat doen die zonnestralen nou precies met ons?

Wat doen de zonnestralen met ons?
De zon heeft direct invloed op je hormoonstelsel. Zonlicht stimuleert de aanmaak van het stofje endorfine, ook wel ‘het gelukshormoon’ genoemd. Endorfine is het stofje dat pijn in je lichaam onderdrukt, maar zorgt ook voor een gevoel van geluk of euforie. Endorfine versterkt je immuunsysteem waardoor je minder snel ziek of zwak voelt.

_W5B1466

 

 

 

 

1.I feel good

Zon draagt bij aan een positief en energiek gevoel, je ervaart meer helderheid en een scherpere intuïtieve gevoelens en focus. Zonlicht wordt op die manier ervaren als een intelligentie die vele lichaamsprocessen in een meer natuurlijke modus brengt.

2. Zonnekracht

We voelen ons dankzij zonlicht vrijer, positiever, krachtiger. We stralen het zonlicht als het ware zelf uit. De omgeving reageert hier positief op en straalt weer positiviteit terug. Die reflectie bekrachtigt ons optimisme. Je gaat dus van binnenuit ‘zonnestralen’.

Benefits-Deep-Breathing-Featured1

 

 

 

3.Nuanceren van je eetlust

Bij zonlicht wordt er meer leptine aangemaakt. Leptine is een hormoon dat aangeeft wanneer onze maag vol is. Het verlangen naar voedsel wordt minder. Bij meer zon zal er meer leptine aangemaakt worden, waardoor je eetlust dus zal verminderen.

beauty food

 

 

 

 

 

4.Hormonen 

De zon beïnvloedt onze hormoonhuishouding big-time. Bij mannen kan het testosteron op een zonnige dag met maar liefst 30% stijgen!

lekker-in-je-vel-zitten-door-te-lachen-met-vriendinnen

 

 

 

5. Is de zon gezond?

De zon zorgt ervoor dat jouw lichaam vitamine D aanmaakt. Tien minuten in de zon zorgt ervoor dat je honderd keer meer vitamine D aan dan je op één dag uit je voeding kan halen. De benefits van vitamine D? Het is bijvoorbeeld goed voor je vruchtbaarheid. Op een zonnige dag minimaal een half uur buiten zijn om de vruchtbaarheid te verbeteren (geldt ook voor de mannen!)

6. De hele dag in de zon dan maar?

Als je ervoor kiest om de hele dag vol in de zon te zijn dan moet je je huid goed beschermen. De zon kan namelijk huidkanker veroorzaken. De zon zorgt ervoor dat je elasticiteit uit je huid verdwijnt daardoor vormen zich sneller en meer rimpels. Smeer minimaal een factor 30 – 50 op je mooie snoet en voor de dames ook op je decolleté om landkaarten te voorkomen.

Geniet!

 

Contact

Wil je nog meer zon in je hoofd? Positieve gedachten maken je mentaal sterker en belemmeren je geluk niet langer door twijfels en storende negatieve gedachten. Soms is het fijn om te sparren met iemand over dat wat je in de weg staat, een nieuwe route uit te vinden en het fijne gevoel waar te maken waar je al zo lang naar op zoek bent!

 

 

4 + 6 =

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram