Op zoek naar meer geluk? Kan je geluk eigenlijk kopen, bestellen of laten bezorgen? Als je de media moet geloven, is geluk een kwestie van meer geld, dure kleren, een druk leven en een groot huis – en het liefst, allemaal tegelijk. Inderdaad, je kunt er een opkikker van krijgen. Maar dat is niet altijd long-lasting. Er is een plekje waar je langer geluk kan vinden: namelijk, in jezelf. En het mooie is: daar hoef je geen cent voor uit te geven. Maakt het je nieuwsgierig? Dan zijn deze 5 mini- tips iets voor jou!

 

1. Positiviteit 

Denk vaker positief. Laat je niet misleiden door de negatieve elementen uit ervaringen die je hebt gehad. Angst gaat met je op de loop en dat wil je vooral niet. High-light de positieve aspecten. Verzamel positieve en motiverende mensen om je heen, daardoor wordt je eigen positiviteit aangewakkerd. Verzamel mensen die je aan het denken zetten en een goed gevoel geven over jezelf.  Positiviteit verbreed je perspectief en waarneming waardoor je in kansen en mogelijkheden gaat denken en handelen, wat zorgt voor meer eigen geluk en waardering.

geluk, leefstijl, vitaliteit

2. Focus

Kies zelf. De etalages van social media zijn vaak gevuld met pracht en praal. Heerlijk om van te genieten maar laat het je niet misleiden. Wie ben jij en wat wil jij? Filter je social media kanalen. Wat of wie inspireert en motiveert je? Ontvolg de mensen of bedrijven die je alleen maar energie kosten. Voed je brein met dat wat jij mooi vindt en je gelukkig maakt.  Hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe sterker het geluksgevoel.

3. Reset

Stop de tijd. Maak ruimte in je agenda voor tijd met jezelf, je kids, je vrouw, je man, je familie of vrienden. Gewoon simpel, tijd. Geen plan, gewoon tijd. Laat je verrassen. Het is belangrijk dat je niet teveel verwachtingen hebt.  Bijvoorbeeld : het moet gezellig zijn, we moeten zoveel mogelijk dingen doen, we moeten mooie foto’s maken voor onze Facebook vrienden. Vaak loopt het toch nog anders dan je op voorhand had bedacht, leef in het moment – dat activeert je interne geluk!

sociale energie

4. Criticus 

Stop je zelfkritiek. Luister niet langer naar de criticus die in je oor tettert. Het stemmetje dat je constant zegt wat je  allemaal nog MOET doen. En de stem die zegt wat je allemaal nog PERFECTER had kunnen doen. Goed is goed genoeg. Verander het ‘moeten’ in ‘willen’. ‘ Ik wil naar mijn werk’  in plaats van ‘ Ik moet naar mijn werk’ . Voel je het verschil? Weer een stukje geluk 😉

5. Entertain jezelf

Entertain jezelf. Grijp een onderwerp bij de enkels, één die je altijd al heeft beziggehouden. Koop een boek of kijk een film hierover, bekijk You-tube of volg een cursus of studie. Leer iets over wat je fascineert. Je zal merken dat je de informatie zonder al te veel moeite kan opnemen. Je ontwikkelt en dat geeft je een goed gevoel over jezelf!  Je brein wordt gevoed met nieuwe informatie waar je een leven lang geluk uit kan halen.

Op jouw geluk ! 

 

 

Contact?

Wil je meer weten over het optimaal inrichten van je leefstijl? Dat kan! Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vaak kan je al binnen een week terecht.

 

8 + 7 =

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram