Ik wil energie

Meer energie krijg ik door onbewerkte producten te eten. ‘Onbewerkt’ betekent dat het product niet in de fabriek gemaakt of gemanipuleerd is. Ik zorg dat plantaardige producten het grootste aandeel op mijn bord zijn. Verse of vers ingevroren diepvries groente ( zoals bloemkool, broccoli, erwtjes en boontjes, seizoensfruit een appel of banaan,  ongezouten walnoten en amandelen, peulvruchten linzen en bonen. Kies volkoren pasta en boterhammen zodat je langer van je energie geniet,  zo duik je niet onnodig de snackbox in. Onbewerkte producten geven je langer en constanter energie. De vezels in volkoren producten zijn nodig voor een goede darmflora en het helpen bij het afvoeren van je afvalstoffen. Afvalstoffen afvoeren heeft ook een gunstig effect op de healthy glow van je huid. Geef bij het op smaak maken van je eten voorrang aan verse kruiden zoals knoflook, verse peterselie, tijm, basilicum, koriander paprikapoeder, kerriepoeder. Voeg als laatste de peper en zout toe,  als het al nodig is!

Low energy

Ben je nou op zoek naar zwembandjes en een laag energiepeil? Dan moet je kiezen voor fabrieks repen met veel suiker, vette snacks, blikjes frisdrank en kant en klare maaltijden. Veel zout en veel suiker klampen zich vast aan je weerstand en maken dat je je sneller zwak voelt, zwembandjes krijgt en weinig energie hebt.

Stabiel gewicht

Gezond eten zonder gedoe. Een stabiel lichaamsgewicht, geen uitschieters meer. Weg met die overtollige kilo’s. Een gouden tip: momentjes voor jezelf. Een kop thee of koffie met een voedzame snack. Een kop bouillon met een hartige snack. Eten mag gezien worden! Als je hersenen niet registreren dat jij iets in je giecheltje stopt dan zal het ‘ik ben vol’ gevoel ook langer uitblijven. Ga er dus even voor zitten. Kijk er naar. Maak het een smaaksensatie!  Door jezelf met écht eten te voeden, bij voorkeur elke 2 uur, van ontbijt tot aan je avondeten zorg je voor een constante energie levering.

Voedingscoach

Het is een oerwoud aan voedingskeuzes in de winkel of zelfs al in je keukenla. Waar vind ik nou krachtvoer? Jarenlang heb ik ook gespeurd naar lekker en gezond eten. Urenlang dwaalde ik in de supermarkt rond.  Mijn kennis wil ik met je delen. Snel en efficiënt kunnen we samen de winkel in om je boodschappenlijstje te updaten. Ik kom bij jou thuis om samen de foodfacts door te nemen. Als voedingscoach in Zwolle help ik jou om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Met de juiste persoonlijke voedingstips help ik jou om je weer tiptop te voelen.

Ik ben je persoonlijke voedingsadviseur en samen zorgen we voor de leefstijl die bij jou past.

Contact

Ben je nou ook op zoek naar gezond eten zonder gedoe? Maar je wilt nog wat tips, waar vind ik het en hoe? Dan kan een afspraak (op locatie: supermarkt, boerenmarkt, in je keuken) je veel tips en tools opleveren.

U kunt ook zelf een afspraak plannen in mijn online agenda: afspraak met Marianne

2 + 7 =

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram